Kukoricás kefires csirkesaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kicsontozott csirkehús ( megmaradt leveshús )
20 dkg konzerv kukorica
1 nagy fej lilahagyma
1 dl majonéz
2 dl kefir
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
2 ek zselatin

bors, cukor

*

Elkészítés:

Előzőleg húslevesből megmaradt hústól leválasztjuk a csontot, és a bőrt, majd apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott lilahagymát, petrezselymet. A majonézhez hozzákeverjük a kefirt, ízesítjük sóval, cukorral és borssal. A zselatinport a tejszínnel simára keverjük, kicsit langyosítjuk, átszűrjük, majd jól átforgatjuk a kukoricás csirkével. Hideg vízzel kiöblített formába öntjük, egy napig hűtjük.

Kukoricás kefires csirkesaláta