Hozzávalók:
Sajtchiphez:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
A kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A krumplit meghámozzuk, és nagyon apróra kockázzuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
Ráborítjuk a kukoricát, kicsit átforrósítjuk.
Rászórjuk a krumplit.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még kb.
3 cm érjen túl a zöldségek felett a fazékban.
Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a megtisztított egész fokhagymákat, a leveskockát.
Kb.
35 perc alatt megfőzzük.
Merülő mixerrel pürésítjük.
( Akit zavarnak az apróbb kukorica darabok, az át is passzírozhatja egy szőrön, engem nem zavart.
) Felöntjük a tejszínnel, újra forraljuk.
A sajtot egy nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Pár perc hűlés után a levest ropogós sajttal meghintve tálaljuk.
