Hozzávalók:
30 dkg morzsolt kukorica(mélyhűtött)
1 zöldségleveskocka
2 tk. ételízesítő
1 fej hagyma
1 tk. vaj
só
bors
1 dl tejföl
10 szelet hajszálvékony kolbász(nálam Gyulai vastagkolbász volt)
chilipehely
nagyon pici zsír
*
Elkészítés:
A kukoricát sós vízben puhára főzöm. A hagymát kockára vágva átfuttatom a vajon, sózom, majd azt is puhára párolom, összekeverem a kukoricával. A zöldségleveskockát megfőzöm 2 dl vízben az ételízesítővel, majd a hagymás kukoricát felengedve vele, leturmixolom. Átszűröm, hogy a kukorica héja kikerüljön belőle, majd a tejföllel összeforralom. Borssal ízesítem. A nagyon vékony kolbász karikákat kevés zsíron ropogósra sütöm, ezt teszem a tetejére, megszórom chilipehellyel, amit fogyasztáskor belekeverek.