Kukoricakrém-leves kolbászchipsszel és chilipehell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Kukoricakrém-leves kolbászchipsszel és chilipehell

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg morzsolt kukorica(mélyhűtött)
1 zöldségleveskocka
2 tk. ételízesítő
1 fej hagyma
1 tk. vaj

bors
1 dl tejföl
10 szelet hajszálvékony  kolbász(nálam Gyulai vastagkolbász volt)
chilipehely
nagyon pici zsír

*

Elkészítés:

A kukoricát sós vízben puhára főzöm. A hagymát kockára vágva átfuttatom a vajon, sózom, majd azt is puhára párolom, összekeverem a kukoricával. A zöldségleveskockát megfőzöm 2 dl vízben az ételízesítővel, majd a hagymás kukoricát felengedve vele, leturmixolom.  Átszűröm, hogy a kukorica héja kikerüljön belőle, majd a tejföllel összeforralom. Borssal ízesítem. A nagyon  vékony kolbász karikákat kevés zsíron ropogósra sütöm, ezt teszem a tetejére, megszórom chilipehellyel, amit fogyasztáskor belekeverek.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kukoricakrém-leves kolbászchipsszel és chilipehell