Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
fél citrom leve és héja
4 tojás
1 dl víz
1 dl étolaj
2 kk kakaópor
*
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mix-fixben kimért olajat és vizet, majd a citrom levét és héját.
A tojásfehérjét habbá verjük és a masszához keverjük.
A szilikon kuglóf formát olvasztott margarinnal vékonyan kikenjük, majd lisztezzük.
Fele masszát beleöntjük a formába, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport és azt is a formába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, kb. 50-60 percig.
Tűvel ellenőrizzük a kuglófunkat, hogy átsült-e a tészta.
Pár percig hagyjuk hülni a formában, majd borítsuk tálcára.
Bevonhatjuk csokoládé mázzal is, de vaníliás porcukorral is finom.