Kubai kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Kubai kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

Rétes és finomlisztből készült kubai kenyér
szezámmaggal megszórva
Hozzávalók
200 gr rétesliszt
300 gr finomliszt
2 tk tengerisó
1 tk cukor
25 gr friss élesztő
300 gr FORRÓ víz

*

Elkészítés:

A kenyér dagasztása ugyan úgy készült.
A lisztet dagasztótálba tettem, hozzáadtam a sót, cukrot és belemorzsoltam a friss élesztőt. Alaposan elkevertem. Beindítottam a keverőgépem és miközben keverte, határozott mozdulattal belezuttyintottam a forró vizet. Gyorsan összekevertettem.
A kevertetést addig folytattam, amíg teljesen egybeállt a tészta. ( Lehet csak kézzel is. )
Ezt követően a munkafelületre tettem és 7 percig kézzel gyúrtam. Teljesen selymes, hólyagos, puha, rugalmas, nem ragadt és nagyon jól esett, hogy meleg volt.
A már előre elkészített, vékonyan olajjal kikent tálba raktam, a tál tetejére egy tányért tettem és beraktam a 30 fokos sütőbe. 15 percet pihent itt a tésztám, csak, pontosan 15 percet!
Ekkor, kivettem, kicsit megszeretgettem, formáztam rajta, hogy szép kerek legyen és sütőpapíros tepsire raktam. Bevizeztem a kezem és megsimogattam a cipócskát, majd megszórtam az szezámmal. Tetejüket bemetszettem kereszt alakban egy zsilettel.
A kenyeret beraktam a hideg sütőbe ( 30 fokos! ) Alá raktam egy lábasban forró vizet ( 1 l ) és bekapcsoltam a sütőt 200 fokra légkeverésre. Beállítottam az órát 40 percre.
A kenyér a sütő hőfokának emelkedésével együtt emelkedett és gyönyörűen megrepedezett.
Félidőben letakartam egy sütőpapírral, hogy ne
piruljon túl.
Nekem 90 perc kellet a sütéshez mert az enyém nem légkeveréses sütő,

Kubai kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kubai kenyér