Hozzávalók:
30-40 dkg burgonya
50 dkg nagykocka tészta
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
só
törött bors
pirospaprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A felkockázott szalonnát kiolvasztom, majd az apróra vágott vöröshagymával, a pirospaprikával, a felkockázott paprikával és a paradicsommal pörköltalapot készítek.
Felöntöm vízzel, és hozzáadom a nagyon apróra vágott burgonyát. Sózom, borsozom, és addig főzöm, amíg a burgonya magától szétmálik.
Közben sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát, leszűröm, és amikor kész a burgonyánk, összekeverem őket. Kicsit lepirítom az alját.
A tésztát géppel nyújtottam, 7-es fokozaton.