Hozzávalók:
Tesztahoz: 1000 g
*
Elkészítés:
A tészta hozzavaloit jol osszegyurjuk. Annyi vizet adjunk hozza,hogy puha tesztat kapjunk,majd Takarjuk le es pihentessuk kb 20 percet. Kozben készítsük el a tölteléket.A megtisztított krumplit enyhén sos vizben főzzük puhára es törjük ossze.Az apróra vágott hagymát keves olajon piritsuk meg,majd a pirított hagymabol 1-2 púpos ek keverjuk az összetört krumplihoz.Izesitsuk:so,bors izles szerint. Lisztes felületen nyujtsuk vékonyra a tesztat es szaggassuk ki.A kiszaggatott tésztára tegyünk kb 1 kk krumplit es kézzel vagy formázó segítségével zárjuk le alaposan,nehogy főzés kozben kijöjjön a toltelek. A húsos toltelek hozzavaloit keverjuk ossze es töltsük meg a tesztat vele.Enyhén sos bő forrásban levő vizben főzzük készre. Ebbol a mennyisegbol kb 150-170 db lesz.formazas utan lisztezett talcan tegyuk egymas melle a varenykit szorosan,majd liszttel megszorva tegyuk a fagyasztoba.Masnap tegyuk dobozba vagy zacskoba es a kovetkezo felhasznalasig taroljuk a fagyasztoba.Fozes elott kb 2 oraval vegyuk ki a fagyasztobol,majd fozzuk keszre. Talalhatjuk piritott hagymas olajba forgatva, valamilyen ontettel talalva,akar tejfollel…izles szerint.