Hozzávalók:
10 szem nagyobb krumpli,
kis csokor újhagyma, zöldjével együtt,
néhány petrezselyem, és kevés lestyán, zöld levele,
1 ek olíva olaj,
1 ek. almaecet,
1 dl száraz fehérbor (elhagyható, vízzel helyettesíthető)
kevés só, őrölt bors, fokhagymapor
*
Elkészítés:
A recept nevén, máris módosítok.
Pontosan, krumplisaláta újhagymával, petrezselyem, lestyán levelekkel, száraz fehérborral.
Ez a teljes neve az ételnek, de a következő leírásból úgyis kiderül.
A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni.
Addig felszeltem a további hozzávalókat.
Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem, a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam.
Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam.
Közben, a krumpli is megfőtt.
Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olíva olajat, és összekevertem a zöldekkel.
Fokhagymaport szórtam rá, ( ezt, én készítettem a múlt nyáron ) őrölt borssal, és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt.
Nem biztos, hogy holnap, nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.
Mivel erről is született blogbejegyzés, itt azt is megnézhetitek : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/04/krumplisalata-ujhagymaval-lestyannal.
html