Hozzávalók:
5 nagyobb krumpli
só
1 ek ecet a főzéshez
4-5 szál újhagyma
kevés petrezselyemzöld
5 tojás
2 ek olívaolaj
1 ek almaecet
só
frissen őrölt bors
*
Elkészítés:
A krumplikat sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük, majd meghámozzuk.
Amikor kihűlt, felszeleteljük.
A tojást lazán felverjük, lassú tűzön serpenyőben lepényt készítünk.
Enyhén megsózzuk, majd mikor kihűlt, csíkokra vágjuk.
A krumplit és a csíkokra vágott tojást összekeverjük a karikákra vágott újhagymával, kevés petrezselyemzölddel, 2 ek extra szűz olívaolajjal, 1 ek almaecettel.
Lazán kavarjuk össze, hogy ne törjön a krumpli.
Kevesek által megkóstolt, finom ízű saláta, amit érdemes kipróbálni


