Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 dl tejföl
1,5 dl majonéz
Negyed citrom leve (ha kevésnek tűnik, lehet fél is)
Só, bors
Fél csokor petrezselyem
0,7 dl tökmagolaj (Donum Terrae)
5 ek tökmag
*
Elkészítés:
A burgonyát héjastól lobogó, sós vízbe tesszük, mérsékeljük a lángot, puhára főzzük (kb.
20 perc, próbáljunk nagyjából egyforma nagyságú krumplikat választani ).
Hideg vizet öntünk rá, meghámozzuk, hosszában nagyobb hasábokra vágjuk, kihűtjük.
Ezalatt összekeverjük a majonézt a tejföllel, az apróra vágott petrezselyemmel, a citromlével, sózzuk, borsozzuk (kicsit legyen sósabb, mint szeretnénk, a krumpli fel fogja venni).
Tálalásig hűtőbe tesszük.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
Fogyasztás előtt tálra halmozzuk a salátát, megcsorgatjuk a tökmagolajjal, megszórjuk a tökmaggal.
Ez utóbbi kettőből az asztalra is teszünk, hogy mindenki utánaízesíthesse a sajátját, én rengeteg olajjal szeretem