Hozzávalók:
300ml langyos víz,1 teáskanál cukor,7(g) porélesztő,550 g liszt, 2 db közepes burgonya megfőzve,összenyomva ,2 evőkanál zsír,1 csapott evőkanál só
*
Elkészítés:
A langyos vízbe szórjuk az élesztőt és cukrot, majd megkeverjük és hagyjuk felfuttni 10 percig.
A lisztet egy tálba tesszük a sóval, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát, a zsírt, a felfutott élesztőt és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Ezután lefedve hagyjuk kelni egy órát.
Miután megkelt kicsit kilapogatjuk kézzel.
Majd két oldalát behajtjuk, feltekerjük, majd összecsípjük a tésztát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a kenyeret, a csípet fele legyen alul.
A kenyér felületét bevágjuk, megkenjük vízzel, majd előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon 15 percet, majd vissza vesszük 180 fokra és kb.
30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még forrón átkenjük vízzel a kenyér felületét.