Hozzávalók:
Tészta:
40 dk liszt
1 k. k. só
1 tojás
2 dl víz (amennyit felvesz)
5-6 nagyobb szem krumpli
1közepes nagyságu hagyma
olaj.
2-3 k.k piros paprika
csipet bors
*
Elkészítés:
A liszt,só,tojás,vízből tésztát gyúrunk.
Elsodorjuk 2mm vastagra.
Hagyjuk cikkadni,száradni,majd metéljük kockára.
Forrásban levő sós vízben pár perc alatt kifőzzük.
Szürjük le ,öblítsük le hideg vízzel és újra szürjük le rola a vizet.
Kevés olajjal keverjük össze ,hogy ne ragadjon össze.
A krumplit megfözzük sós vízben,majd krumpli nyomón összetörjük .
Egy közepes hagymát aprora vágunk,megdinsztelünk olajon és ráborítjuk a krumplira 2-3 k.k piros paprikát csipet borsot szorunk rá és alaposan összekeverjük.
Végül ezt a masszát keverjük össze a tésztával.
Olcsó és nagyon könnyen elkészíthető akár ebédre akár vacsorára.
De igazából akkor a legfinomabb ,ha serpenyőben pecsenyedarabokkal jól összepirítjuk.