Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 dkg Soós száraz tészta
1 nagy fej vöröshagyma
1 kanál zsír, vagy 2 ek. olaj
2 kk. pirospaprika
só, bors
csemege, vagy ecetes uborka
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a karikára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm. Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen teljesen pépes. Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket. A tésztát a tört krumplihoz keverem, és lefedve hagyom állni fél óráig. Tálaláskor a tányéron még megszórom borssal. A savanyú uborka kötelező hozzá. 🙂