Krumplis-szalonnás falatkák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

A mennyiség attól függ, hány darabot szeretnétek készíteni. 4-5 db nagyobb krumpliból kb. 2 nagy tepsire való lesz
2 csomag szeletelt bacon szalonna
zsálya (friss jobb, de lehet szárított is)
olívaolaj
reszelhető, kemény sajt (parmezán, Cheddar) (parmezánnal ropogósabb)

*

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplikat, mossuk meg, majd vágjuk NAGYON vékony szeletekre uborkagyaluval, olyan módon, hogy hosszúkás szeleteket kapjunk.
Tegyük hideg vízbe a szeleteket, hogy a felesleges keményítő kiázzon belőlük, majd csöpögtessük és szárítsuk le őket konyhai papírtörlőn vagy konyharuhán.
Ha elég vékonyra szeleteltük, és jól kiázott belőle a keményítő, könnyű lesz feltekerni, különben törni fog, és nem fog ropogósra sülni.
Tegyünk minden szelet krumplira egy-egy darabka bacont, szórjuk meg egy csipetnyi szárított zsályával, vagy akinek van friss, tegyen rá egy-egy levélkét.
Tekerjük fel a rövidebb oldala felől, és rögzítsük fogpiszkálóval.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg olívaolajjal, hintsük meg reszelt sajttal.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük kb.
20 percig, majd még néhány percig a grill alatt.
Szép pirosnak és ropogósnak kell lenniük!
Azonnal tálaljuk!
A kisebb szeletekből, amiket nem lehetett feltekerni, chips készült!