Hozzávalók:
33 dkg törtkrumpli /ennyi volt a maradék/
20 dkg zabpehelyliszt
5 dkg amaránt, lisztté őrölve
5 dkg búzasikér
3 dkg szezámmag lisztté őrölve
15 dkg margarin
2 db tojás
2 teáskanál só
2 evőkanál tejföl
1/2 cs. porélesztő
1 db tojás a pogácsák megkenéséhez
5 dkg reszelt trapista sajt
*
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, /kicsit ragacsos masszát kapunk/, utána a gyúródeszkára hintünk egy kis zabpehelylisztet, ezen átgyúrjuk a tésztát, majd ismét körbelisztezve, kinyujtjuk, 1,5 cm vastagra.
Ebből pogácsaszaggatóval kivágjuk a pogikat, kicsit két tenyerünkkel megsodorva megcsinosítjuk és rakhatjuk a tepsire. Itt elhabart tojással megkenjük, majd reszelt trapistasajt csipetet teszünk a tetejére.