Hozzávalók:
12,5 dkg GM kenyér liszt
12,5 dkg rizsliszt
25 dkg zsír
25 dkg burgonya (főve)
2 db tojás
1 sütőpor
1 tk só
1 mk bors
A tetejére: tojás
lenmag/szezámmag
*
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, kimérjük a 25 dkg-ot, kihűtjük.
Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, pihentetjük.
Pihentetés után vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, hajtogatjuk, a hajtogatást négyszer ismételjük.
Végül kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és karácsonyi kiszúrókkal kiszúrjuk.
Tojással megkenjük, len -, vagy szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük !