Hozzávalók:
40 dkg finomliszt +
2-3 dl tej +
pici só +
6 dkg kristálycukor +
1,5 dkg élesztő +
12 dkg vaj +
Töltelékhez:
40 dkg burgonya +
10 dkg vaj +
3 dl tejföl +
2 db tojás +
1 ek. finomliszt vagy + 1 db tojás +
pici só +
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kelesztjük. Majd kinyújtjuk és kb. 35×40 cm-es zsírozott tepsibe helyezzük. Megfőzzük a krumplit, áttörjük a vajjal, a tejföllel, tojással, 1 kanál liszttel, vagy + 1 tojással és kevéske sóval ízesítve, simára keverjük. A tepsiben is kelt, pihentetett tésztára tesszük, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
TIPP: Lehet édesre sütni, akkor a töltelékbe ízlés szerint cukrot teszünk. Szokás a kisült lepényt cukrozva is fogyasztani.