Krumplis latkesz (zsidó palacsintaféle)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 db. nagyobb krumpli,
1 db. nagyobb hagyma,
3 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
1 kis kanál só,
bors ízlés szerint,
Tehető még hozzá apróra vágott snidling, újhagyma, és petrezselyem zöld is.
Olíva, vagy napraforgóolaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

Zsidó étel, hasonlít a tócsnihoz.
A Hanukai esték elengedhetetlen étele.
A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk.
Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a lereszelt hagymával, a liszttel, a lazán felvert tojással, az őrölt borssal, és kevés petrezselyem zölddel, és apróra vágott snidlinggel.
(a zöld fűszerek elhagyhatók ) Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat, és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele.
( Érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk.
) A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.
Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük.
Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.
Leginkább almaszósszal fogyasztják, de nagyon finom tejföllel, sajttal, joghurttal, lekvárral is.
A lereszelt krumpli is keverhető sárgarépával, cukkinival, és más zöldséggel is.

Krumplis latkesz (zsidó palacsintaféle)