Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,5 dl tej
1 élesztő
2 mokka cukor
2 kanál olaj
só
2 közepes főtt, áttört burgonya
*
Elkészítés:
A lisztet tálba szitálom, hozzá adom a 2 kanál olajat, az áttört burgonyát!
A tejet meglangyosítom,kétfele öntöm!
Az egyik felébe teszem a 2 mokkacukrot,és felfuttatom benne az élesztőt!
A másik felébe sót teszek!
Hozzáadom a liszthez, és jól megdagasztom!
Meleg helyen kelesztem!
Az olajat felforrósítom, és a vizes kézzel szakított tészta darabokat (nem nagyokat) kerek formára húzkodom!
Az olajba téve, először fedő alatt sütöm 2-3 percig, aztán megfordítom és már fedő nélkül sütöm szép pirosra!
Tálaláshoz zúzott fokhagymát és tejfőlt használok!
Jó étvágyat kívánok!