Hozzávalók:
12 db közepes nagyságú krumpli
1 fej fokhagyma
2 tojás
1 szál kolbász
1 kocka élesztő
1 bögre /2,5 dl/ olvasztott zsir
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos tej
1 bögre finom prézli
1 bögre liszt
só, bors, majoranna
*
Elkészítés:
A krumplit, kolbászt, fokhagymát egy nagyobb tálba reszeljük. Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében, majd a többi hozzávalóval együtt – liszt, tojás, prézli, olaj, zsir – hozzáadjuk a krumplis masszához. Jól összedolgozzuk , olajozott tepsibe rakjuk és hagyjuk pihenni 3O percig. Utánna 2OO fokra melegitett sütőbe rakjuk és 45 perc alatt pirosra sütjük. – Akkor jó, ha a teteje szép piros lesz.
Hidegen is, melegen is finom.

