Hozzávalók:
5 db egész csirkecomb
30 dkg csirkemáj
1 egész tojás
1 púpos evőkanál zabpehely (de lehet zsemle-
morzsa is)
1 mokkáskanál só (a májhoz)
1 teáskanál só (a csirkecomb besózására)
1 teáskanál só (a krumplira)
1 kg krumpli
2 evőkanál étolaj
1 dl víz
5 db húst (vagy fogvájó, de abból több kell)
*
Elkészítés:
A csirkemájat letisztítjuk, átmossuk, apró kicsi kockákra vágjuk, s besózzuk.
Hozzákeverjük a zabpelyhet, a tojást, s összekeverjük.
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk.
A tepsibe öntjük az étolajat beleszórjuk a karikára
vágott krumplit, besózzuk.
A csirkecombokat egyesével megtöltjük a csirkemájas töltelékkel, s hústűvel megtűzzük,
hogy ki ne follyon a töltelék belőle.
Utána besózzuk a csirkecombokat, majd nagyon jól
megszurkáljuk a combokat, hogy sütés közben nehogy kidurranjon, s kifollyon a töltelék.
Ráöntjük a kis pohár vizet, letakarjuk alufóliával, s kb. másfél – 2 órát sütjük nagylángon.
Félidőben megnézzük, s újra megszurkáljuk a csirkecombokat, de ekkor már levesszük közepes lángra a sütőt.
Utána levesszük az alufóliát a tepsiről, s még kb. jó fél órát sütjük a csirkecombokat,
hogy szépen megpiruljon, megsüljön a tetejük.
Utána tálalhatjuk.