Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Recept leírás:

Hozzávalók:

*60 dkg krumpli
*2 szál sárgarépa
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csipet őrölt bors
Gombócokhoz:
*20 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*3 csapott ek búzadara
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

*

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
A zöldségeket dupla annyi vízben feltesszük főni, mint ami ellepi.
Ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel ( esetleg leveskockával ).
Amíg felfő, a darált húshoz adjuk a tojást, a búzadarát, sót, borsot és az apróra vágott friss petrezselyem levelet.
Kisebb diónyi golyókat formázunk ( esetleg kisebb kanállal szaggathatjuk ) és a levesbe engedjük.
Mire a zöldségek megpuhulnak, a gombócok is megfőnek.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krumplileves petrezselymes húsgombóccal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!