Krumplilaska, mangalicazsírral megkenve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

liszt(kb. 15 dkg)
zsír a kenéshez

*

Elkészítés:

A krumplit  megfőzöm, forrón összetöröm és teljesen kihűtöm. Ez nagyon fontos, nem szabad még langyosnak sem lennie, mert akkor sok lisztet vesz fel, ráadásul nyúlós lesz a tészta.  Teszek hozzá sót, szórok rá lisztet, de nem túl sokat. Ennél az ételnél nem lehet liszt  mennyiséget írni, mert érzésre kell adagolni, csak annyi liszt kell, amennyi a  krumplit összefogja. Összegyúrom, majd egy hengert sodrok belőle, amelyet darabokra vágok. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtom, jó vékonynak kell lennie, majd száraz teflon lábasban sütöm mindkét oldalát. Amikor kisült, nem kenem meg egyenként, hanem ahogy sül egymásra rakom a laskákat, mert a gőztől jól  megpuhulnak. Amikor mind kisült, akkor forrósítok zsírt és ecsettel megkenem a laskák mindkét oldalát.