Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
4 tojás
6 dkg vaj
petrezselyemzöld
só
2 csirke mell
2 nagy krumpli (szalmakrumplinak)
*
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm.
Egy tálban felverem a tojásokat.
A megfőtt krumplit áttöröm és még melegen hozzáadom a lisztet, a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, majd a vajat és ízlés szerint sót.
Ezt jól összedolgozom. Megvárom, míg a tészta kihűl ( melegen ragacsos)
Kis golyókat formálok lisztes kézzel és forró olajban szép pirosra sütöm . Papírtörlőre szedem ki hogy az olajat felitassa. Egyszerre csak annyit sütök meg menyit megeszünk a többit lefagyasztom.
A csirke,ellet panírozom és kisütöm.
Megsütöm a szalmakrumplit is és kész a fini ebéd.