Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 hagyma
1 szelet kenyér
petrezselyem zöld
majoránna
4 tojás
1 kiskanál só
örölt bors
18 dkg kenyérmorzsa
20 dkg liszt
*
Elkészítés:
A krumplit héjábanmegfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hülni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hülni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihült a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm
Én mindig eggyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát
.Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.
Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .
Én egyszerre 2 adagot készítek és lefagyasztom .