Krumplifánk paradicsomszósszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Krumplifánk paradicsomszósszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

Paradicsomszósz:
1 üveg (lehetőleg saját készítésű) paradicsomlé (semmi tartósító)
3 tk Xilit
1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 ek pálmazsír
1 kk Himalája só
3 dl forrásvíz
2 gerezd fokhagyma
1/2 TV paprika pici darabokra vágva
1/2 csészényi köles
1/2 citrom leve
2 tk bio hársméz
2 babérlevél
2 csipet bazsalikom
Krumplifánk:
1 tepsihez a hozzávalók:
2 szem krumpli
1 házi tojás
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 zacskó bio, foszfátmentes sütőpor
1 kk Himalája só
5 cikk fokhagyma
7 tekerésnyi bors

*

Elkészítés:

Nagyon megkívántam egy jó kis paradicsomszószt, és így böjt után, nagyon oda kell figyelni, mi az, amire szüksége van a szervezetünknek.
A fánkkal is szemezgettem, de sehogy sem kívántam az olajban sütött verziót.
Így megalkottam az enyémet.
A pálmazsírt megolvasztjuk, ráreszeljük a fokhagymát, és megpirítjuk rajta a lisztet.
Felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a paprikát, babérlevelet, bazsalikomot, megmosott kölest, Xilitet és sózzuk.
Forrástól számított 20 perc múlva jó lesz a köles.
Lefedve hagyjuk picit meghűlni, és csak akkor adjuk hozzá a mézet és a citromlevet, hogy az enzimek ne károsodjanak.
Nagyon finom lett!!!
Krumplifánk:
A krumplit héjában megfőzzük, majd pici levével összetörjük.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot és a lisztet.
Jól összekeverjük, és belekanalazzuk egy szilikonlappal kibélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben, 210 fokon 20-25 perc alatt megsül.
Olyan komplett ízhatása volt a mai ebédemnek, semmi nasit nem kívántam utána.
Jó étvágyat nektek is

Krumplifánk paradicsomszósszal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krumplifánk paradicsomszósszal