Krumpli tútós lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

7

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Krumpli tútós lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
80 dkg sima liszt, 20 rétes liszt, 7,5 dl tej, 5 dkg friss élesztő, 1 tk só, 3 ek cukor, 1,5 dl olaj, 10 dkg puha ráma a tészta kenéséhez.
Töltelék:
80 dkg krumpli, ( megtisztítva) 1 kg túró, 4db egész tojás, 175 g tejföl, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg puha ráma,, cukor ízlés szerint

*

Elkészítés:

Elkészítése : Az élesztőt felfuttatom és a hozzávalókkal a tésztát jól kidolgozom az olajjal együtt.
Hagyom duplára kelni, elnyújtom és a rámával megkenem, összehajtom és 30 percig még kelleszte.
A tészta felét egy 30x 35 zsírozott tepsibe nyútom és a tölteléket ráteszem.
Előmelegitett sütőbe 170 fokon készre sütöm.
A krumplit sós vizbe megfőzni, a vizet leönteni róla átnyomni krumplinyomón, és kihűteni.
Majd az összes hozzávalóval eldolgozni.
Az elnyújtot tésztára tenni és mehet a sütőbe.
Én a maradék tésztából csináltam szílva lekváros buktát.

Krumpli tútós lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krumpli tútós lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!