krumpli gombócleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anyika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

krumpli gombócleves

krumpli gombócleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A levesalaphoz:
2 evőkanál  olaj  / v. diónyi zsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
/ aki szereti,  tehet bele karalábét, zellert, paprikát, paradicsomot, fokhagymát /
pirospaprika

őrölt bors
A krumpligombóchoz:
25 dkg áttört, főtt krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál gríz
2 evőkanál olaj  / v. diónyi zsír
aprított petrezselyem
1 tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket
és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a krumpli főzővizével /
és hagyjuk főni.
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk és kis gombócokat formálva a csaknem puhára főtt zöldségekhez adjuk, készre főzzük.
Akkor kész a leves, ha feljöttek a gombócok a leves tetejére.
Egy kis kiegészítés:
Én a hagymát egy kis füstölt szalonnával pirítottam, a gombóckákba, pedig apróra vágott füstölt kolbász csempésztem.
Ettől, még ízletesebb lett.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

krumpli gombócleves