Hozzávalók:
2 közepes krumpli
2 kanál liszt
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 Tv paprika
1 kanál zsír
petrezselyem zöld
Víz
Só
*
Elkészítés:
Krumplikat megtisztítjuk majd kockára vágjuk!
Hideg vízben feltesszük főzni, de csak annyi ami éppen ellepi + só.
Míg hűl a krumplink, hagymát apróra vágjuk és zsírban szépen meg pirítjuk!
Felét rászórjuk a krumplira, másik felét a lábasban hagyjuk.
Felöntjük a főzőlével amiben előtte a krumplit főztük!
+ vizet öntünk még hozzá+só Csak az íze miatt bele főzünk egy TV paprikát, amit a végén ki emelünk!
Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük és a főzővizet elteszem későbbre a leveshez!
Krumpli nyomóval összetörjük, kihűtjük!
Amikor már teljesen hideg!
Hozzá keverjük a lisztet+ sót+ tojást+ pici pirított hagymának a felét!
Összekeverjük és pici gombócokat csináljuk és forrásban lévő léhez adjuk!
Lassú Tűzön készre főzzük!
Tálalás előbb pici friss aprított petrezselyemzöld szórjuk meg!