Krumpli gombóc bakonyi módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Krumpli gombóc bakonyi módra

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80dkg  burgonya
50dkg liszt
2 tk só
1tk olaj

*

Elkészítés:

Én az anyukámtól ismert  bakonyi módra készült  nyers burgonyából készült  krumli gombócot  szoktam készíteni.
A Burgonyát megpucolom  és lereszelem  lehetőleg elég gyorsan kell vele bánni hogy ne barnuljon meg, majd beleteszem  a sót és a lisztet  hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
Közben a vízet felteszem forralni  egy fazékban, ebbe is teszek sót  és pici olajat.
A Tésztából  lisztes kézzel  gombócokat formálok és ha felforrt a víz a lobogó forró vízben  kifőzöm.
Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok akkor jó. hideg vizes edénybe szoktam kiszedni  és leöblíteni, majd tálalható a finom sültekkel, pörkölttel.
Tipp :
Néha  van hogy megmarad  héjában  főtt burgonya, akkor ezt sem dobjuk ki, megpucoljuk áttörjük  sóval liszttel ugyanígy ízesítjük esetleg tehetünk bele 1 tojást és gombócokat formálunk majd ugyan így kifőzzük .