Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 kis fej hagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
1 db babérlevél
Vegeta
fűszerpaprika
0,8 dl olaj
2- 3 ek liszt
tej
2-3 ek tejföl
víz
*
Elkészítés:
A krumplit a Zöldséghámozóval megpucoljuk és az Új Generációs Konyhai Késsel vékonyra karikázzuk.
A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, négyfelé vágjuk, majd a Turbó Aprítóban összevágjuk.
A 2,5 l-es Mirage Főzőedénybe olajat öntünk, felforrósítjuk és rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk.
Pirospaprikával megszórjuk, kb. 3 dl vizet öntünk rá. Fűszerezzük.
Beletesszük a karikára vágott krumplit, és ha szükséges, annyi vizet öntünk még rá, hogy éppen csak ellepje. Puhára főzzük.
Közben a Mix-Fixbe öntünk 1 dl tejet, 4-5 kanál tejfölt és 2 ek lisztet. Jól összerázzuk.
Mikor megfőtt a krumpli, a Mix-Fixben készült habarást ráöntjük, jól elkeverjük és forraljuk. Amennyiben sűrű lenne, tejjel megfelelő állagúra hígítjuk, és újra forraljuk.
Friss házi kenyeret kínálunk hozzá, és aki szereti, készíthet mellé fasírtot illetve bármilyen pörköltet, frissensültet.
Mi csak ritkán fogyasztunk húsféléket a főzelékekhez, csak magában szeretjük, de úgy nagyon.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
2,5 l-es Mirage Főzőedény
Új Generációs Konyhai Kés
Turbó Aprító
Mix-Fix
Zöldséghámozó
Mindent Bele Edények
Kis Fűszeres
Kristály Fűszeresek
2 l-es Új Hullám Tál