Krumpli batyu.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Krumpli batyu.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Krumpli batyu.
40dkg. főtt áttört burgonya, ½ mk. só, 2. tk. mustár, 1.tk. majonéz, 2. egész tojás, ½. mk. őrölt bors, 1. ek. liszt,2-3ek. olaj, 8szelet  bacon szalonna.

*

Elkészítés:

A főtt áttört burgonyához adjuk a sót, borsot, 2tk. mustárt, 1. tk. majonézt a két  egész tojást . Össze dolgozzuk és négy egyenlő részre elosztjuk. A lisztet rászórjuk a krumpli masszára és négy gombócot formázunk. Egy tányérra keresztalakba  helyezzük a bacon szalonnát és a közepére tesszük a gombócot. Jobról-balról és alulról-felűről  ráhajtjuk a szalonna kiálló részét és batyuvá formázzuk. Kevés zsiradékon ropogósra sütjük. Fogyasztható önálló ételként, savanyúsággal, salátával, vagy sült hús mellé köretként.

Krumpli batyu.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krumpli batyu.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!