Hozzávalók:
Krumpli batyu.
40dkg. főtt áttört burgonya, ½ mk. só, 2. tk. mustár, 1.tk. majonéz, 2. egész tojás, ½. mk. őrölt bors, 1. ek. liszt,2-3ek. olaj, 8szelet bacon szalonna.
*
Elkészítés:
A főtt áttört burgonyához adjuk a sót, borsot, 2tk. mustárt, 1. tk. majonézt a két egész tojást . Össze dolgozzuk és négy egyenlő részre elosztjuk. A lisztet rászórjuk a krumpli masszára és négy gombócot formázunk. Egy tányérra keresztalakba helyezzük a bacon szalonnát és a közepére tesszük a gombócot. Jobról-balról és alulról-felűről ráhajtjuk a szalonna kiálló részét és batyuvá formázzuk. Kevés zsiradékon ropogósra sütjük. Fogyasztható önálló ételként, savanyúsággal, salátával, vagy sült hús mellé köretként.