Krumlis pogácsa/olajban sült

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Krumlis pogácsa/olajban sült

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         15 dkg burgonyapehely (bio vagy gyógynövény boltból)
·         2 tk só
·         4 dl forró víz
·         25 dkg sima liszt (+ 5 dkg a deszkaszóráshoz, nyújtáshoz)
·         1 db egész tojás
·         olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

·         A burgonyapehelyhez hozzáteszem a sót, leöntöm a forró vízzel és jól elkeverem. Beleütöm a tojást és ezzel is alaposan elkeverem, majd ráöntöm a lisztet és kanál segítségével elegyítem az anyagot. Egy nagyon lágy, könnyen a kezemhez ragadó tésztát kapok.
·         Alaposan lisztezett deszkára borítom és összegyúrom (lágyan vigyázva mert nagyon ragadós) úgy a tésztát, hogy szép felülete legyen.
·         Kétfelé veszem a tésztát, mert így jobban lehet vele dolgozni, nem ragad le olyan gyorsan, míg kiszaggatom.
·         Figyelve, hogy ne ragadjon le a tészta (alálisztezek) kinyújtom, szaggatom, és forró olajban kisütöm. Vigyázni kell, mert hamar megég!

Krumlis pogácsa/olajban sült

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krumlis pogácsa/olajban sült