Hozzávalók:
· 15 dkg burgonyapehely (bio vagy gyógynövény boltból)
· 2 tk só
· 4 dl forró víz
· 25 dkg sima liszt (+ 5 dkg a deszkaszóráshoz, nyújtáshoz)
· 1 db egész tojás
· olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
· A burgonyapehelyhez hozzáteszem a sót, leöntöm a forró vízzel és jól elkeverem. Beleütöm a tojást és ezzel is alaposan elkeverem, majd ráöntöm a lisztet és kanál segítségével elegyítem az anyagot. Egy nagyon lágy, könnyen a kezemhez ragadó tésztát kapok.
· Alaposan lisztezett deszkára borítom és összegyúrom (lágyan vigyázva mert nagyon ragadós) úgy a tésztát, hogy szép felülete legyen.
· Kétfelé veszem a tésztát, mert így jobban lehet vele dolgozni, nem ragad le olyan gyorsan, míg kiszaggatom.
· Figyelve, hogy ne ragadjon le a tészta (alálisztezek) kinyújtom, szaggatom, és forró olajban kisütöm. Vigyázni kell, mert hamar megég!


