Hozzávalók:
*1 kg csirkemell filé
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
Bundához:
*2 közepes tojás
*125 g krémsajt
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*300 g liszt
*2,8 dl tej
Sütéshez:
*7 dl olaj
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb.
1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük.
Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.


