Hozzávalók:
1 fej friss brokkoli (vagy 50 dkg fagyasztott)
1 db nagyobb burgonya
1 ek ételízesítő
½ mk őrölt fehér bors
½ mk őrölt kurkuma
10 dkg tejszínes krémsajt
2 dl főzőtejszín
1 ek citromlé
5 dkg reszelt sajt
kukoricachips
*
Elkészítés:
A friss brokkolit megmossuk, a fás részeket levágjuk, a többit rózsáira szedjük, és a meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyával, 10 dl ételízesítős vízben puhára főzzük.
10 perc főzés után vegyünk ki, és tegyünk félre néhány brokkolirózsát a tálaláshoz.
Amikor már a krumpli is puha, vegyük le a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd merülőmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a tűzre, ízesítsük a fehér borssal, a kurkumával és citromlével, majd a tejszínt hígítsuk néhány kanálnyi forró lével, és az egészet öntsük a leveshez.
Tálaláskor tegyünk a tányérokba 1-1 brokkolirózsát, és szórjuk meg a tetejét kukoricachipssel, és reszelt sajttal.