Krémleves mángold levélnyeléből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Krémleves mángold levélnyeléből

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg mángold levélnyél
2 közepes szem krumpli
zeller szára
2 dl. hús alaplé vagy füstölt csülök főzőleve
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 közepes fej lila -vagy vöröshagyma
1 kiskanál zsiradék

bors
szerecsendió
levesbetétnek: levesgyöngy

*

Elkészítés:

A mángold sajnálatos módon nem tartozik még az általánosan ismert zöldségfélék közé, elvétve lehet vele találkozni a zöldségesstandokon.
Akinek viszont kertje van, fillérekért beszerezheti a vetőmagot, s egészen a fagyokig ellátja magát ezzel a spenótra emlékeztető csodás és rendkívül egészséges levélzöldséggel.
Míg a levélből is sok minden készíthető, a vaskos levélnyelet sem kell kidobni, például isteni finom krémleves készíthető belőle.
A levélnyelek két széléről egy-egy mozdulattal lefejtjük a vaskos rostokat, majd feldaraboljuk.
A krumplit meghámozzuk.
felkockázzuk.
A zsiradékon, ami lehet csibezsír vagy étolaj, megpároljuk a felkockázott hagymát.
Hozzáadjuk a darabolt levélnyelet, krumplit.
Felöntjük a húslével, s annyi vízet öntünk rá, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, belereszejük a szerecsendiót ízlés szerinti mennyiségben, hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a zeller szárát (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor levelét).
Puhára főzzük.
Ha ezzel elkészültünk, a zellerzöldet kivesszük, mert akkor nagyon elvinné az ízét más irányba és leturmixoljuk.
Ízlés szerint egy kis tejszínnel is dúsíthatjuk, de anélkül is nagyon finom.

Krémleves mángold levélnyeléből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krémleves mángold levélnyeléből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!