Hozzávalók:
1 kg krumpli
liszt
1 tojás
só
20 dkg krémfehérsajt
20 dkg füstölt húsos szalonna
1/2 cs. kapor
tejföl
*
Elkészítés:
A krumplit lereszelem, sózom, hozzáteszem a tojást és annyi lisztet, hogy összeálljon. Nem kell túl sok liszt a sztrapacska úgy finom, ha inkább krumplis, mint lisztes. Forró vízbe szaggatom, amikor feljön a tetejére, akkor már jó, kiszedem, jól leöblítem hideg vízzel. Közben a húsos szalonnát kockára vágom, kisütöm, a zsír felét a sztrapacskára öntöm, a másik felét egy lábasba teszem és a krémfehésajttal összemelegítem, amíg az kicsit megolvad. Ráteszem a sztrapacskát, jól összekeverem, rászórom az apróra vágott kaprot, azzal is keverek rajta. Tálalásnál tejföllel ízesítem, amire szintén szórok kevés kaprot és megrakom a húsos szalonnapörcökkel.