Krémes-tejfölös tepsis csirkecomb filé

Értékelés: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Krémes-tejfölös tepsis csirkecomb filé

Elkészítés lépései:

  1. A csirkecomb filéket sózd, borsozd, szórd meg fűszerpaprikával és majorannával. Hagyd állni legalább 15–30 percet.
  2. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát is, és kicsit együtt pirítsd.
  3. A fűszerezett csirkecomb filéket pirítsd át a hagymás alapon (1-2 perc oldalanként, csak kérget kapjon).
  4. Keverd össze a tejfölt, tejszínt, sajtkrémet, a tojásokat, egy kevés sóval és borssal.
  5. Tedd a húst tepsibe, kanalazd rá a hagymás alapot, öntsd le az öntettel, szórd meg reszelt sajttal (ha van).
  6. 180°C-on süsd kb. 35–40 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és az öntet szépen besűrűsödik.