Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg kristálycukor
1 dl tej
1 dl olaj
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
25 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
1 l tej
kb 6 evőkanál búzadara (púposan)
20 dkg puha vaj
25 dkg porcukor
A tetejére:
csoki dara
*
Elkészítés:
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Sütöpapiral bélelt tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütöm.A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen a tetejére csoki darát teszek
tepsi mérete: 25 x 37 cm