Hozzávalók:
TÉSZTA:
30 DKG SIMA LISZT, 15 DKG VAJ, VAGY MARGARIN, 3 EK CUKOR, 1 CS. SÜTŐPOR, 2 DB TOJÁSSÁRGÁJA,1 EK TEJFÖL, 1 CSIPET SÓ
Krém: 3db tojássárgája, 5 db tojásfehérje, 1 tasak vaníliás puding, (főzős) 1,5 dl tejföl ( egy kis doboz) 4 ek cukor, 1 kg magozott szilva, fahéj ízlés szerint, 5 ek búzadara
*
Elkészítés:
Elkészítése: Lisztet a cukorral, sóval, elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk.
( ha nem áll össze tehetünk még egy kis tejfölt hozzá) Tepsi nagyságra picit nagyobbra nyújtjuk körülbelül fél cm vastag legyen beterítjük a tepsit úgy, hogy pereme legyen.
Ha szakad nem baj kézzel belelapogatjuk.
Meghintjük 2 ek búzadarával, hogy a szilva levét felszíja kirakjuk a kimagozott félbevágott szilvával, vágott felével felfelé.
Bőven meghintjük fahéjjal, majd rászórjuk a maradék 3 ek búzadarát.
( A krémbe nem kell búzadara) Krém: Tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Egy külön edénybe a tojássárgáját a pudingporral kikeverjük( A pudingot nem kell előtte megfőzni) és hozzá keverjük a tejfölt.
Végül a fehérje habot óvatosan a sárgához keverjük.
A masszát ráöntjük a szilvára elsimítjuk, 180 fokon előmelegített sütőben, kb 45 percig sütjük ha nagyon pirul a teteje sütőpapírra takarjuk le.
Tepsi mérete: 25 x 35