Krémes ribizlis muffin

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Clarus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Krémes ribizlis muffin

Krémes ribizlis muffin

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 pohár joghurt (150 ml), ez pohár lesz később a mérce!!!
1,5 pohár cukor
1/4 pohár olaj
3 pohár liszt
1 pohár tej
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom leve
15 dkg ribizli (fagyasztott is lehet), de akár áfonya is
———————————
Krém:
25 dkg mascarpone sajt
3 evőkanál málna-ribizli lekvár (egyik is lehet belőle)

*

Elkészítés:

Összekeverjük a nedves anyagokat, és a száraz anyagokat finoman folytonos keveréssel öntjük bele, hogy sima legyen. A VÉGÉN TESSZÜK BELE A RIBIZLIT, DE DÍSZÍTÉSRE VISSZATARTUNK KB. 2 EVŐKANÁLNYIT !!!
A muffin formába 3/4-ig töltjük (muffin papírt is tehetünk bele), és 180°C fokon 20-25 percig sütjük.
A mascarponét össze keverjük a lekvárral, és nyomóformában tesszük a kész muffinokra, ribizlivel díszítjük.
Megjegyzés: Nekem 21 db muffin lett, ebből az anyagból, a 12-es sütő forma után a maradék anyagba szórtam kakaóport, ezért lett kakaós is ! 🙂

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krémes ribizlis muffin