Hozzávalók:
1 cs réteslap,
4cs vaniliapuding (főzős), 1 dl hideg víz,10 dkg cukor, 1 liter víz 10.db tojásfehérje,
*
Elkészítés:
A réteslapokat felezve sütjük ki, úgy hogy én laponként tejfölös zsirral ecsettel vékonyan átkentem, és egyik felét egészben a másik felét felkockázva kisütöttem, nagyon rövid ideig kell sütni, én nem is pirosítottam meg őket.
A pudingokat kikevertem az 1 dl hideg vízben a 10 dk cukorral, majd az 1 litert egy nagyobb lábosban feltettem felforrni a 30 dk cukorral.
Amikor felforrt bbeleöntöttem a pudingos keveréket és állandó keverés mellett felfőztem.
Közben felvertem a tojásfehérjéket és amikor kezdett besűrűsödni a puding egy fakanállal hozzákevertem és még kb 3 percig állandó fogatás keverés mellett főztem.
Azután még forrón a réteslapra kanalaztam és a tetejére a kockázott kisütött réteslapokat.
Majd holnapi kínáláskor vaniliás porcukorral megszórom.