Hozzávalók:
A tésztához:
14 dkg vaj
14 dkg liszt
9 dkg darált mandula
7 dkg porcukor
csipetnyi só
A krémhez:
15 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 dkg főzőcsoki
5 cl rum
Összeragasztáshoz:
ribizli- vagy gyümölcslekvár
A tetejére:
10 dkg étcsoki.
*
Elkészítés:
14 dkg vajat a liszttel, a mandulával, porcukorral, sóval sima tésztává dolgozzuk.
Hidegen 2 órát pihentetjük.
4 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
200 fokon kb. 10 percig sütjük.
Ha kihűlt, a felét megkenjük lekvárral, a lekvár tetejére vajkrémet teszünk (a 15 dkg langyos vajat 4 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a langyosra melegített főző csokit és a rumot).
Ezután a sütik meg nem kent felét rátesszük a lekváros lapokra, majd csokimázba mártjuk a tetejüket.