Hozzávalók:
12 db tojás
22 dkg simaliszt
22 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kanál kakaó
Krém:
O,5 liter tej
2 csomag vaniliás puding
15 dkg cukor
1 kis üveg baracklekár
banán, eper, kivi,őszibarack
*
Elkészítés:
A tojássárgáját kikerverjük a cukorral, liszttel és a sütőporral. Hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót. Megsütjük a sárga és a kakaós lapokat. A sült kakaós lapot 2 részre vágjuk a sárga lapot 4 részre. A lapokat leöntjük kompótlével. Őzgerincformába tesszük a barna lapot, megkenjük krémmel, rárakjuk a gyümölcsöt ujból krémet teszuűünk rá, betakarjuk világos tésztával. Erre kevés krémet simitunk és ismét gyümölcs következik amit kis krémmel takarunk be. Erre tesszük a 2. világos lapot.
Két őzgerincformával van. A sütit hütőbe tesszük kb.fél órára. Kiforditjuk a formából, megkenjük levárral és leöntjük csokival.


