Krémes alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Krémes alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 db tojás
22 dkg simaliszt
22 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kanál kakaó
Krém:
O,5 liter tej
2 csomag vaniliás puding
15 dkg cukor
1 kis üveg baracklekár
banán, eper, kivi,őszibarack

*

Elkészítés:

A tojássárgáját kikerverjük a cukorral, liszttel és a sütőporral. Hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Két  részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót. Megsütjük a sárga és a kakaós lapokat.  A sült kakaós lapot 2 részre vágjuk a sárga lapot 4 részre. A lapokat leöntjük kompótlével. Őzgerincformába tesszük a barna lapot, megkenjük krémmel, rárakjuk a gyümölcsöt ujból krémet teszuűünk rá, betakarjuk világos tésztával. Erre kevés krémet simitunk és ismét gyümölcs következik amit kis krémmel takarunk be. Erre tesszük a 2. világos lapot.
Két őzgerincformával van. A sütit hütőbe tesszük kb.fél órára. Kiforditjuk a formából, megkenjük levárral és leöntjük csokival.

Krémes alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Krémes alagút