Kráter szelet gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Kráter szelet gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

A pudinghoz:
9 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor (GM)
1 tasak puncs pudingpor (GM)
4 ek eritrit
A tésztához:
5 db tojás
20 dkg kókuszvirág cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
25 dkg rizsliszt
1 cs sütőpor
A mázhoz:
375 g tejföl
4 ek eritrit
1 cs vaníliás cukor
A tetejére: 5 dkg olvasztott csoki

*

Elkészítés:

A vaníliás pudingport megfőzöm a tej felével, és 2 ek eritrittel.
Megvárom míg kihűl.
A puncs pudingport megfőzöm a tej másik felével és 2 ek eritrittel.
Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25×34 cm-es tepsibe sütőpapírt fektettem.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom, előbb a puncsost, majd a vaníliásat is.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb.
45 percig sütöm.
Tűpróba !
A mázhoz a tejfölt, az eritrittel és a vaníliás cukorral kikeverem.
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Ha kisült, kihűtöm, és csokival meglocsolhatom, nálam ez most elmaradt.

Kráter szelet gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kráter szelet gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!