Kráter szelet – 20 db

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Kráter szelet – 20 db

Kráter szelet – 20 db

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
3 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 dl tej
1/2 dl olaj
15 dkg rétesliszt
1 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding
3 dl tej
porcukor (ízlés szerint)
1 vaníliás cukor
Mázhoz:
1 kis pohár joghurt (175 g)
2 púpos evőkanál porcukor
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj

*

Elkészítés:

tepsi méret: 20*26 cm
A vaníliás pudingot a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral elkészítjük. Kevergetve kihűtjük.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Beleöntjük a tejet, olajt, a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Végül, a pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét – először az egyharmadával lazítjuk, majd a többit óvatosan beleforgatjuk.
Kikent, lisztezett (sütőpapíros) tepsibe öntjük. A kihűlt pudingot „rászaggatjuk” kanállal a tésztára.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 25 percig sütjük (tűpróba).
A mázhoz a joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. A forró tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a tepsit a forró sütőbe és szépen hagyjuk rászáradni a mázat.
Ha kihűlt, kockákra (4×5 = 5×5 cm-es = 20 db) vágjuk.
Megjegyzés: Ez a joghurtos változat ízben lágyabb (eredeti tejföllel).
(Recept variáció, kis adag)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kráter szelet – 20 db