Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg. liszt, 1 csomag sütőpor, 5 db. közepes tojás, 25 dkg. kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, 1 dl. tej, 1 dl. étolaj.
A pudinghoz: 9 dl. tej, 6 ek. kristálycukor, 2 csomag pudingpor (lehet, csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát, puncsot is)
A tetejére: 2 kis pohár tejföl (2 x 125 g.) 4 ek. porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
*
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük.
Az öt tojás sárgáját elkeverjük a cukorral, a vanilincukorral.
Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásokat, a végén összeforgatjuk.
Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd a közben, a tasakon lévő használati utasítás szerint felfőzött pudingot is vizes kanállal elosszuk.
Ezért hívják kráter sütinek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.
A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.