Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor
.1 dl olaj
1 dl tej
2 csapott evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag ( 10 g ) sütőpor
KRÉM
8 dl tej
1 csomag vaniliás pudingpor
1 eperízű pudingpor
5 evőkanál cukor
MÁZ
2 dl tejföl
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaniliás cukor
*
Elkészítés:
-a krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben + 2,5 kanál cukorral
-aztán ugyan igy járunk el az eperízű pudiggal is
-hülni hagyjuk
-a tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet +olajat + a lisztel összekevert kakaóport + sütőport
-legvégűl óvatosan a fehérje felvert kemény habját
– margarinozott ,lisztezett tepsibe öntjük
-tetejére kis halmokat teszünk a pudingokból ( vizes evőkanállal)
lehet valamilyen gyümölcsöt is tenni a halmok tetejére ( kimagvalt meggy ,őszibarack ,ananász )
-előmelegitett sütőben 25 perc alatt készre sütjük
-amikor megsült még langyosan rákenjük a porcukor + vaniliás cukor + tejföl keverékét
hagyjuk kihülni -kockákra szeleteljük