Kráter süti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

7

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Kráter süti

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl tej
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A tetejére:
80 dkg tejföl
6 evőkanál porcukor
kakaópor
10 gr zselatin

*

Elkészítés:

A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig.
Hagyom langyosra hűlni.
A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tésztához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a tejet aztán az olajat is, folyamatos keverés közben.
Belekeverem a lisztet is.
A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét, és azzal még verem 1-2 percig.
A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót, és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára.
Villával kicsit *megturkálom*, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal a tészta tetejére egyenletes darabkákat szaggatok.
Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb.
40-45 percig sütöm.
A tejfölt elkeverem a porcukorral.
2 dl cukros tejfölt kiveszek, és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel, és a kihűlt sütire öntöm.
Majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.

Kráter süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kráter süti

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!