Kráter sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Barbus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kráter sütemény

Kráter sütemény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Puding:
2 csomag tetszés szerint puding /vaníliás, puncs, eper, tejszín stb./
9 dl tej
6 evőkanál cukor
Tészta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

*

Elkészítés:

Ezt a receptet egy kicsit átdolgoztam, mert a klasszikus elkészítési módnál a piskóta nem olyan lett amilyennek szerettem volna, szóval jöjjön az én magas piskótás receptem, ugyan azokkal a hozzávalókkal mint a rendes receptben.
A pudingot megfőzzük a szokásos eljárás szerint.
A tojások szét választjuk a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral (legmagasabb fokozat: 6-7 perc) hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, a vaníliás cukrot, olajat, tejet. Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd egy fakanál (ha van lyukas fakanalatok az a legjobb) segítségével beleforgatjátok. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntitek, kicsit megrázogatjátok, hogy elterüljön a tészta. Majd egy evőkanál segítségével ide-oda kanalaztok a pudingból. 170-180°C – légkeverésen tűpróbáig sütitek.
(Én az ilyen piskótás recepteknél szeretem inkább kivajazni kilisztezni a tepsit, mert szebb mint mikor a sütőpapír a csücskökbe belóg és esztétikátlan…. aprósüteményekhez tökéletes a sütőpapír számomra de ilyeneknél nem :D)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kráter sütemény